Terug naar demolounge

Geen voorbereiding, wél integratie in je onderwijs

Leermiddelen moeten passen bij de manier waarop je als school onderwijs geeft. Daarom hebben we geen lineaire methode waarin je iedere week een les moet afdraaien. Wat we wél aanbieden, zijn lesmaterialen die je in kan bedden in je huidige onderwijs. Zo komt het er dus niet bij, maar implementeren we het binnen jullie aanpak.

De manier waarop verschilt per school. Of je het nu doet om executieve functies in te oefenen, de taalvaardigheid te versterken of burgerschapsvaardigheden en - houdingen te versterken; het materiaal biedt je vrijheid.  

Kleine Grote Denkers in de klas
Denkmat

Voorbeelden om filosoferen met kinderen te borgen in je onderwijs

Zo kan je de thema’s van Kleine Grote Denkers onderbrengen bij je andere thema’s, maar je kunt het ook inzetten in je talentenonderwijs, als invulling voor burgerschap, ter vervangen van een deel van de taalmethode, als SEL-methode of als keuze tijdens ateliermiddagen.

Er zijn veel manier om het in te passen. Wij helpen jullie hier graag bij, omdat borging cruciaal is voor echte impact. En we vinden het erg leuk en belangrijk om jullie hierbij te helpen! 

Geef je eigen draai aan het lesmateriaal!

Wij staan voor de creativiteit van leerkrachten en kinderen. Daarom is het lesmateriaal op vele manieren in te zetten. Als start van de dag, in de grote kring, in de kleine kring, als los spel of als geïntegreerde les: mogelijkheden genoeg!

Je kan simpelweg de intuïtieve begeleiding volgen, maar jij als onderwijsprofessional weet vaak toch het beste wat op dat moment werkt. Een verhaaltje, een korte stelling i.c.m. een coöperatieve werkvorm en spelopdracht; alles kan!

Kleine Grote Denkers in de klas