Over ons

Kinderen zo goed mogelijk voorbereiden op morgen door spelend filosoferen een plek te geven in het basisonderwijs. Dat is onze missie.

We zijn daarnaast ook gewoon goede vrienden die veel van het leven houden! We vertellen je graag hoe we in aanraking zijn gekomen met filosofie en wat ons drijft.

Meer weten of wil je graag met ons werken?

Kilian ruud

Het team

Ruud Verbraak

Oprichter

“Altijd weten kinderen mij te inspireren om samen met hen op een speelse en creatieve manier te denken. Daar kunnen wij volwassenen nog veel van leren.”

Email LinkedInTelefoon

Kilian Schaap

Oprichter

“Kinderen helpen met denken, verwonderd raken over hun gedachtes en leerkrachten helpen groeien in de kunst van het vragen stellen om dit ook te ervaren, daar word ik blij van!"

Email LinkedInTelefoon

Charlotte Abels

Kinderfilosoof

“Met filosofie is geen enkel antwoord fout en voor kinderen is dat een verrijking. Je ziet ze meer zelfvertrouwen krijgen, waardoor hun antwoorden alleen maar rijker en doordachter worden.”

Email LinkedInTelefoon

Luka Walda

Kinderfilosoof & coördinator

Email LinkedInTelefoon

Piet Verdult

Partner

Email LinkedInTelefoon

Jij?

Salesbaas, kinderfilosoof of ..?

Email LinkedInTelefoon

Join the team!

Wil jij ons team versterken en meebouwen aan onze missie om kinderen voor te bereiden op morgen, door spelend filosoferen een plaats te geven in het basisschool?

Wat vinden wij belangrijk?

Cirkel groen

Eigenheid en creativiteit

Iedereen is anders en dat waarderen wij enorm. Juist deze verscheidenheid maakt ons allemaal gelijkwaardig. Wij geloven dat onze creativiteit floreert bij het omarmen van je eigenheid en het waarderen van iemand anders zijn of haar eigenheid.

Cirkel oranje

Luisteren en begrijpen

Eerst begrijpen, dan begrepen worden staat al jaren in onze hoofden geprent. Als je in een gesprek de nadruk niet legt op het overbrengen van je eigen zienswijze, maar op het begrijpen van die van de ander, beloon je jezelf met een bredere kijk op de wereld en leer je van elkaar.

Cirkel blauw

Dromen en doen

Het grootste verschil tussen je dromen en de werkelijkheid is of je het doet of niet. Wij visualiseren graag hoe het onderwijs van de toekomst eruit ziet. Tegelijkertijd weten we dat je alleen stap voor stap dichterbij je dromen komt. En het mooiste is: er kan precies niks verkeerd gaan, je bent gewoon aan het leren!

Hebben we technologie nodig?

Beluister het antwoord van de kinderen op deze vraag hieronder:

SterSterSterSterSterSterSterSterSterSter

Kleine Grote scholen

We zijn op 73 scholen in Nederland aanwezig. Omdat we onze missie écht belangrijk vinden, houden we graag contact met de scholen om ze te kunnen blijven helpen om filosofie echt in het onderwijs te integreren. Andersom helpen zij ons om ons aanbod zo goed mogelijk af te stemmen op wat er speelt en wat leerkrachten, directeuren en kinderen nodig hebben.

Ook interesse in Kleine Grote Denkers?
Vliegtuigje