Kilian (Kleine Grote Denkers) & Mark Tuitert te gast bij Podcastshow De Ondernemer.

Afgelopen dinsdag week stond Kilian in de schijnwerpers bij De Ondernemer Live voor  investeerderspitch. Hier sprak hij samen met Jonathan van Noord en Mark Tuitert (hoofdgast) over de visie en ambities van Kleine Grote Denkers. In één minuut pitchte Kilian over de plannen van Kleine Grote Denkers, om vervolgens in gesprek te gaan met Jonathan en Mark over onze missie. In dit artikel lees je meer over dit interview én kun je het gesprek bewonderen onderaan de pagina!

Waarvoor zet Kleine Grote Denkers zich in?

‘’Het team van Kleine Grote Denkers zet zich dagelijks in om basisschoolteams te inspireren over de waarde hiervan. Wij bieden ondersteuning aan leerkrachten met spelmaterialen, digitale tools en persoonlijke begeleiding. Kleine Grote Denkers gelooft dat juist kinderen een ideaal startpunt vormen voor het ontwikkelen van filosofische vaardigheden. Op jonge leeftijd zijn kinderen van nature nieuwsgierig en open-minded. Door hen te stimuleren om kritische vragen te stellen en verschillende perspectieven te verkennen, denken we deze basisschoolleerlingen een stevige basis mee te geven voor een leven lang kritisch denken en open communicatie.’’

Waarom is filosoferen vanaf jonge leeftijd belangrijk?

‘’Filosoferen met kinderen is essentieel. Het ontwikkelen van empathie, tolerantie en respect voor andere denkwijzen zijn belangrijke vaardigheden in een diverse samenleving. Ons initiatief voorziet in diverse spelmaterialen die niet alleen de kinderen uitdagen, maar ook de leerkrachten. We willen hen aanmoedigen vaker vragen te stellen en openlijk in gesprek te gaan.

Waarom ben je ermee begonnen? 

Ik was gefrustreerd door het gebrek aan diepgang in mijn opleiding aan de universiteit. Toen ik kennismaakte met filosofie, ging er een wereld voor me open. De impact van filosoferen met kinderen is enorm. Het draagt bij aan hun emotionele stabiliteit, hun sociale vaardigheden en hun vermogen om te redeneren.”

Waaruit bestaat jullie businessmodel?

‘’Ons businessmodel richt zich op het bieden van advies aan scholen, de verkoop van spelmaterialen en de ontwikkeling van digitale ondersteuningsmiddelen. En om nog meer impact te maken, willen we verder groeien. Daar horen ook nieuwe investeerders bij die ons willen steunen in onze missie om filosofie toegankelijk te maken voor alle kinderen. Tijdens de Nationale Onderwijs Beurs in 2023 hebben wij met de Innovatie Award al een mooie prijs gewonnen. En om nu de volgende stap te zetten richting onze ambitieuze doelen trekken we graag extra investeringen aan.

Lees hier het gehele artikel op de website van De Ondernemer!